Lahůdková moravská tlačenka
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva a necháme vychladnout. Tlačenka skvěle chutná a krásně vypadá na řezu.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 21 032 kJ / 5 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 792,94 g |
Tuky | 196,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
To je moje verze tlačenky, bez vnitřností a kůže na řezu. Dávka je dvě nohavice plné masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2019 12:43
28. 11. 2019 07:38
22. 4. 2019 18:16
22. 4. 2019 16:40
17. 11. 2017 13:51
23. 2. 2017 21:40
2. 2. 2017 18:18
18. 2. 2016 20:16
4. 2. 2016 10:23
27. 2. 2013 01:56
12. 1. 2010 20:43
12. 1. 2010 10:45
Trošku jsem si ten recept upravil(nedával jsem tam to kilo kůží). 3kg plecka,2 přední kolena , 3 nožky a asi půl kila játer, ale příště je zaměním za vepřový jazyk. Maso jsem předem nasolil(kromě nožek a jater) a nechal tři dny nasolené v chladu. Dál jsem pokračoval podle tebe. Uvařené maso jsem nekrájel na kostky, ale natrhal na menší kousky.Jen játra jsem nakrál na drobno. Kůže jsem použil jen z kolena a nožek(nemlel jsem je, ale rozmixoval) Tlačenka neměla sice čirou barvu ale za to tam nebyly vidět žádné kousky kůží. Tlačenka je libová a dá se jíst i bez chleba.
Jednu tlačenku jsem dal do mrazničky. Po vyjmutí po několika týdnech tlačenka drží pohromadě... nerozpadá se!!!
Tlačenku jsem rozdal rodině a známým. Od každého jsem slyšel jen chválu... prý jsem měl být řezník!!!
9. 1. 2010 18:00
18. 11. 2009 13:35
18. 11. 2009 10:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 17 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 28 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 29 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Tlačenka, zabíjačková pochoutka: Můžete ji připravit i doma. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: výroba tlačenky výroba tlačenky video tlačenka domácí recepty video recept na tlacenku vyroba domaci tlacenky výroba domácí tlačenky video jak se dělá tlačenka jak udělat tlačenku tlačenka recept výroba tlačenky recept libova tlacenka tlačenka z plecka tlačenka z kolena domácí tlačenka z kolen vaření tlačenky vepřova tlačenka domácí tlačenka recept video domácí tlačenka video domácí tlačenka vepřova - video domácí libová tlačenka
Suroviny: maso vepřové, koleno vepřové, nožička vepřová, kůže vepřová, cibule, koření nové koření, bobkový list, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka
Lahůdková moravská tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p89m
20 názorů