Variace na perkelt
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,80 g |
Tuky | 203,20 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 91,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jídlo vlastnoručně uvařil můj manžel.
Lze připravit i z telecího, kuřecího, jehněčího…atd
Solit až na konci!!! Při dušení a solení zároveň se prodlouží doba dušení (masu trvá déle, než změkne)
Pokud nemáte maso z mladého kusu, je možná lepší použít tlakový hrnec a asi si umím představit i Pomalý hrnec (ale s ním nemám zkušenosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2010 23:37
Perkelt je skvělé jídlo, takže bodík i odemne +16
5. 12. 2009 19:06
Děkuji vám všem za bodíky a jinak dneska měl Babica v pořadu o vaření chlapíka z Maďarska, který mimo jiné dělal pravý maďarský perkelt a s uspokojením konstatuju, že ho dělal téměř stejně a i s tím červeným vínem , jen jsem nedávala česnek
3. 12. 2009 22:54
Mňam
3. 12. 2009 08:59
Spagetko ty se mas, takovy manzel by se mi taky hodil. Takze to ma za bodik.14
2. 12. 2009 20:58
+ bodíková gratulace manželovi
2. 12. 2009 19:30
No to jsou krásné fotečky. Dávám bodík. Tohle můžeme
2. 12. 2009 18:30
Špagetko, zrovna něco podobného dělám na zítřek, tak to sem asi taky dám(zítra), bezvadný recept a letí ti zasloužený bodík,č9 i za tu Adventní náladičku
2. 12. 2009 18:25
určitě vyzkouším, vypadá,že si "pošmákneme", bude k nedělnímu obědu,posílám bodík
2. 12. 2009 18:15
Tedy špagetko, máš to ale slavnostní Hnedka bych si nabídla, mám hlad, celý den jsem nejedla - jdu si pro něco do lednice
2. 12. 2009 18:12
Já hovězí na víně miluju..nejen kvůli tomu zbytku láhve, peču ho většinou v troubě a ke konci přidávám velkou lžíci brusinek, v nouzi i rybízové zavařeniny.
2. 12. 2009 18:10
manzel je blazen do perkeltu... davam bodik
2. 12. 2009 18:04
Špagetko, moc dobrý recept Podobně někdy dělám, jen zatím bez vína. Netušila jsem, že se tomu říká perkelt Každopádně letí bodík+6.
2. 12. 2009 18:01
Díky za bodáky, no Lusí, manžílek to pečlivě testoval a to víno prý nebylo špatný
2. 12. 2009 17:59
Tak tohle také můžeme...manželovi bodík.A prosím Spagi co s tím zbytkem láhve, můžu ho dorazit?
2. 12. 2009 17:20
Drobek néé, jen tady nesedím non-stop! Spagi, moc se mi líbí, že máš ve fotografiích vždy kus postupu a nějaké ingredience. Podle toho se vaří jedna báseň, než podle sice krásných a někdy nicneříkajících třeba tří stejných fotek. Jo a krásný oválný talíř!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 22 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 44 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 59 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 1 hodinou
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 1 hodinou
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 2 hodinami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Další recepty
Tématické fráze: hovězí perkelt perkelt hovězí perkelt recept madarsky hovezi perkelt perkelt recept pravý maďarský perkelt perkelt z hovězího masa hovězí perkelt recepty maďarský perkelt babica hovězí podplecí perkelt hovezi perkelt recept hovězí hovězí krk podplečí podplecí hovězí perkelt na víně perkelt na víně babica perkelt hovezi krk podpleci recepty perkelt z hoveziho hovezi podplecí recept
Suroviny: krk hovězí, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče cherry, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, pepř mletý, feferonka, sůl, sádlo, víno červené
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
17 názorů