Vynikající kysané zelí -vánoční
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme 10-ti litrový hrnec.
Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o Štědrém dni se nemá jíst maso.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2009 21:16
milena999 ne "nesmí", nemělo by se!! Ale samozřejmě je to věc každého. Ryba se jí, je to tradice, neměly by se jíst řízky. Matka mého manžela říkala, že nemívali ani kapra. Houbovou polévku s nudlema a dětskou krupičku. No a divím se, že to někdo slyší poprvé v životě. Tradice upadají, ach jo. Já nejsem nějak šíleně věřící a dodržuji to, Celý den se jí cukroví, vánočka a pod. Ne řízky, uzené a podobně.
28. 12. 2009 21:05
Křesťané dodržují půst ve smyslu nejedení masa. Já ten den používám pouze olej nebo máslo jako tuk a rybí maso vždy patřilo mezi postní, tedy povolené pokrmy. Vinná klobása, vepřové a kuřecí ani jiné maso a uzeniny se nesmí.
28. 12. 2009 20:37
o štědrém dni se nesmí maso?Tak to čtu poprvé:-nesmí se přes den,aby se vidělo zlaté prasátko,ale k večeři je všude řízek nebo kapr s bramborovým salátem...nebo se pletu?
16. 12. 2009 18:34
Handulko, vyzkoušejte. Nám to moooc chutná a i těm, kterým jsme dali ochutnat
15. 12. 2009 19:55
Zkusím. Bude to zase něco jiného, ale vypadá to dobře. Zelí můžeme a masíčko pochopitelně také. Díky. Jak chutnalo dám potom vědět.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 4 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 8 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 36 minutami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 1 hodinou
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 4 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 4 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 5 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 5 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho vařit kysané zelí jak vařit kysané zeli kysele zeli jak varit jak uvařit kyselé zelí jak vařit kyselé zelí jak dlouho vařit zelí vaříme kysané zelí jak uvarit kysane zeli jak uvařit zelí jak varit zeli vaříme kyselé zelí příprava kysaného zelí vařime zeli recept na kysané zelí vaření kysaného zelí vařené kyselé zelí kysané zelí vaření kysané zelí recept co varit na vanocni svatky jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny: zelí kysané, žebra uzená, pepř celý, koření nové koření, sůl, bobkový list, olej, mouka
Vynikající kysané zelí -vánoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
20 názorů