Kapří pečenáče
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 473 kJ / 2 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,76 g |
Tuky | 104,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 4,63 g |
Sůl | 11,42 g |
Sacharidy | 91,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Video s přesným návodem na přípravu:http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra
Video jak naporcovat kapra na filety bez kostí:http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2012 16:56
dnes jsem chytil poslední rybu letos tak snad vyberu něco dobrého
24. 6. 2012 16:13
dneska jsem dělala podruhé....ta první várka (povánoční)
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....
8. 11. 2011 22:54
Už je v oblíbených. Doufám, že manžel donese na vánoce pořádnýho macka, aby alespoň pár kousků zbylo na tuto dobrotu
8. 11. 2011 22:45
dělám vždy po štědrém dnu, kdy už je nikdo nechce...a na Silvestra jak se hodí:)...jednou mi vydržely až do února a čím starší tím lepší
20. 1. 2011 16:10
Ondro, nikdy bych nevěřila, že se potkáme jinde, než na volejbalu. Sháněla jsem recept na pečenáče a koukám, koukám. Nicméně děkuji za inspiraci, udělala jsem je z jiných ryb, ale výsledek byl i tak fantastický.
29. 3. 2010 11:45
+5.
16. 12. 2009 20:32
Půjde na 100%, mrkni na podobný recept
16. 12. 2009 20:01
Snad to půjde i z jiné ryby, ostatně proč ne? Nemám nic proti kaprům, až na to že v americku se nedají koupit.
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.
16. 12. 2009 19:10
to si musím uložit a vyzkouším
16. 12. 2009 13:20
(Ondřej Pastrňák) díky za skvělý návod, co s kaprem mimo smažení na Vánoce. To se u nás rozhodně ujme!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Banana split
Přidáno před 20 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 4 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 4 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 4 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 7 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 7 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 10 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 10 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 11 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 12 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Jak připravit nejchutnější rybí řízky? Obalit a usmažit kapra není složité, má to ale několik úskalí
Jak naporcovat kapra krok po kroku. Jak připravit rybí porce pro další úpravu
Další recepty
Tématické fráze: nálev na pečenáče rybí pečenáče domácí pečenáče recept na pecenace pečenáče lák na pečenáče pečenáče recept jak udělat pečenáče recept na rybí pečenáče pecenace recepty pečenáče z kapřích řízků pečenáč recept pečenáče recepty pečenáče recept na domaci pecenace recepty na pecenace pečenáče nálev nalev na domaci pecenace smaženy kapr v nálevu rybí pečenáče recept
Suroviny: kapr, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, cibule, ocet, voda, cukr, sůl, pepř celý, bobkový list,
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
10 názorů