Novoroční králík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nevím, zda králík má také nějaký symbol jako drůbež na Nový rok, ale pokud ne, vytvořila jsem si vlastní. Všem, kdo si ho připravíte, v jakékoliv úpravě, přeji, aby se vám podařilo dobře a bez úhony prokličkovat po celý rok všemi životními nástrahami. :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2010 15:00
Pro "Dana Bar (neregistrovaný/á)": Když budu péct na Nový rok krkovičku, klidně ji dám název Novoroční pečená krkovička, pokud někde seženu ke konci roku zajíce, klidně si ho na Nový rok upeču a budu mít Novoročního pečeného zajíce. Já jsem pekl na velikonoce roládu a nazval jsem ji Velikonoční roláda http://www.toprecepty.cz/recept/4554-velikonocni-r.... Takže nechápu v čem je problém.
2. 1. 2010 12:31
Jak může být králík novoroční. Snad novoroční zajíc. To si také= můžete potom upéct novoroční kuře.
2. 1. 2010 11:56
Jani, pečeného králíka zbožňuji a tvůj vypadá hodně dobře. +7
V návaznosti na tvůj poslední komentář: včera jsem k obědu pekl krkovičku (tradičně vcelku) a k ní kočičák a dnes právě dopékám husu, k ní červené zelí s bramborovým a houskovým knedlíkem.
V návaznosti na tvůj poslední komentář: včera jsem k obědu pekl krkovičku (tradičně vcelku) a k ní kočičák a dnes právě dopékám husu, k ní červené zelí s bramborovým a houskovým knedlíkem.
1. 1. 2010 21:59
Lukáši, jsi hodný a děkuji za přání, když dovolíš, podělím se o něj s ostatními, kteří dnes měli králíka nebo drůbež a netušili, že by jim štěstí mohlo utéci nebo uletět. Také i tobě přeji jen vše dobré a plnou náruč štěstí, bez ohledu na to, co jsi měl k novoročnímu obědu
1. 1. 2010 21:33
Tak to ano, to bych si dala ráda+6.
1. 1. 2010 20:33
Je pravda, že tohle je zvláštní druh králíka, tak určitě se na něj pověra nevztahuje. Vypadá na tom talíři báječně - A já přeju autorce receptu do nového roku všechno nej !!!
1. 1. 2010 16:49
Jani, toto jsou plechové formičky na puding, musí se vypláchnout studenou vodou, měla jsem obavu, že se rýže rozsype, ale zadařilo se. Zúročila jsem zkušenosti, když jsem chodila s dětmi na pískoviště
1. 1. 2010 16:42
Jani, králík jedna báseň!! A ta rýže ani nemluvím!! Musím si ty mističky koupit, fakt to vypadá dobře
1. 1. 2010 15:32
Děvčata, děkuji za bodíčky, tak vidíte, jak jsem si to na celý rok "pohnojila" . Lukáši, babička je určitě moudrá žena, ale nemohla by být pro všechny ušáky domáci stanovena novoroční výjimka?
1. 1. 2010 15:29
Receptík jistě výborný, ale moje babí říká, že na Nový rok se nemá jíst drůbež, protože prý uletí štěstí, a nemá se jíst králík, protože štěstí uteče.
1. 1. 2010 15:27
Paráda
1. 1. 2010 15:26
a jak psala Mirka
1. 1. 2010 15:23
Yanullfotečky je k nakousnutí a věřím,že porcička na ní je ještě lepší.První boďka je tvá,protože králíka mi můžeme na všechny způsoby.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Originální pohoštění: Připravte nápaditou chuťovku ve tvaru vánočního stromečku
Další recepty
Tématické fráze: co jíst na nový rok novoroční oběd co se nemá jíst na nový rok novoroční oběd recepty novoroční menu oběd co k obědu na nový rok zajíc recepty bezkonkurenční drůbež na nový rok recepty kralík na všechny způsoby novoroční menu králík na novy rok recepty na nový rok oběd na novy rok králík k obědu jak upéct kralíka novoroční menu recept králík recepty recepty na novoroční oběd pečeny kralik s krkovici co na oběd na nový rok
Suroviny: králík, máslo, slanina, citron, sůl, kmín celý, koření nové koření, cibule, houby, omáčka sojová, omáčka worcesterová
Novoroční králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvwY
13 názorů