Chléb pro dobrou náladu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 607 kJ / 3 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,75 g |
Tuky | 198,25 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 303,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2014 17:33
Já bych to neměla jíst,ale vypadá úžasně a určitě vyzkouším..banda to zblajzne..
18. 5. 2010 08:29
Katko, mluvím o žitném kvásku. Ten si vypěstuješ doma nebo koupíš v některé pekárně. Pokud něčemu nerozumíš, nemusíš to hned jako blbost odsoudit
17. 5. 2010 20:39
Teda tomu receptu vůbec nerozumím. Kdo nemá kvásek at dá víc vody a hladké mouky? To je blbost. A kde se vezme ten kvásek?
13. 2. 2010 17:09
Ano, to JE kvásek, klasický. Těch 100 g, které do receptu také patří, je žitný kvásek, z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
13. 2. 2010 12:07
včil jste mě odborníce zmátly a teď nevím co a z čeho se skládá kvásek myslela jsem že z droždí ale ...
19. 1. 2010 09:14
Ihned k nakousnutí 19.bodík letí
16. 1. 2010 19:52
Nádhera - ukládám a bodík letí k Tobě, Cathleen +18
15. 1. 2010 19:59
Všechno už bylo řečené. Dodávám - krása.
15. 1. 2010 16:38
Do chlebíků pečených v troubě dávám víc droždí (cítit v těstě není), ale kdybys to chtěla bez motání péct v pečce, bylo by lepší dát droždí méně.
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.
15. 1. 2010 16:38
Laďka, ja mám knihu od Marjie Lambertovej - Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad. Je veľmi dobrá.
15. 1. 2010 16:35
A nie je potom 25 g droždia veľa ? Neprekysne to ? Ja na jeden chlebík dávam asi 15 g droždia.
15. 1. 2010 16:01
Děkuju za milá slůvka a pochvaly
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....
15. 1. 2010 15:35
Tak po takovem chlebiku by se mi nalada urcite zvedla.15
15. 1. 2010 15:28
¨peču domácí chléb často (ale ošatkový) a používám vždycky oboje. kvásku třeba 4 lžíce a 1/2 kostky droždí. podle mě by to pouze po kvásku moc nevykynulo
15. 1. 2010 14:20
Já jen co jsem koukala na recepty tady třeba http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6961, tak většinou tak používají oboje. Ještě jsem se ke kvásku neodhodlala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 18 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Právě bylo uvařeno:
Španělské ptáčky z vepřového
TerezaD uvařila před 15 minutami
Makovo-kokosove rezy s kakaovo-rumovou polevou
Sibyla uvařila před 20 minutami
Kuřecí nudličky na kari
andrejkowa.nela uvařila před 28 minutami
Pudink s piškůtky
Merylas uvařila před 54 minutami
Kinder Paradiso
Babu1 uvařil před 55 minutami
Bezkonkurenční králík
Michak uvařila před 58 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 1 hodinou
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: z čeho se skládá droždí z čeho se skládá kvásek z čeho se skládá chleba pro náladu.cz recepty na domácí chleba s anglickou slaninou z čeho se skládá kvásek na chleba z čeho je droždí chleba s droždím domacipekarny.doma.cz kde koupit kvásek z ceho se sklada kvasek na chleb pecivove smesi pro domaci pekarny z ceho se sklada chleb chléb s droždím domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou z ceho se skladaji kvasnice s čeho se skládá droždí kváskový chleba s droždím domácí droždí domácí chleba bez droždí
Suroviny: voda, kvásek, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, olej, slanina anglická
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
34 názorů