Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2023 13:41
Opravdu vynikající. Doporučuji
30. 4. 2022 12:46
Skvělá žebírka!!
18. 9. 2021 13:33
Jsou dobrá, dělala jsem je prvně. Marinovala jsme přes noc, pak jsem pekla na plechu 20 min na 250 stupňů, aby se pěkně zatáhly. Pak jsem je dala do pekáče, navrch alobal a pekla jsem na 140° 3 hod. Kosti vypadávaly úplně samy. Nicméně, na nás by mohla být příště marináda méně výrazná.
22. 3. 2021 23:10
22. 3. 2021 23:10
janicel: doporucuji jen z mladeho kusu.
22. 3. 2021 22:15
Dobrý den,myslíte že bych tenhle recept mohla použít i pro kančí žebra??dík za tip
14. 3. 2021 10:09
Vcera jsme delali a byly naprosto famozni???? dekujeme!
30. 8. 2018 19:54
Pecka!
3. 12. 2017 16:06
Skvělý recept a žebra výborný
27. 11. 2017 17:18
super, výborné
20. 4. 2017 08:53
Mám dotaz. Můžou žebra s takovou to marinádou na gril? Děkuji
25. 1. 2017 19:04
Zkusil jsem a.bylo to výborné!!!
21. 12. 2016 08:07
Ještě to potřebuje pár maličkostí - na žebírkách se na kostech nachází jemná blanka kterou je dobré sloupnout nemte to pak narváno mezi zuby a ušetříte na párátkách a před marinováním je důležité maso umýt limetkovou nebo citrónovou sťávou je pak mnohem jemnější jinak co dodat prostě žebra -
6. 11. 2016 13:19
Naprosto vynikající, přidala jsem trochu sušeného chilli, mám ráda sladké a zároveň pikantní a takhle to byla pecka. Když už bylo měkké, tak jsem zbytek marinády svařila v kastrůlku na sirup a tím jsem žebírka ještě potřela, aby byla žebírka opravdu lepkavá. Jsem milovnice žebírek a tohle byla nejlepší úprava jakou jsem kdy jedla, včetně mnoha pokusů v restauracích.
25. 10. 2016 16:01
Už jen ta marináda na ochutnání super! Zatím marinuju ale těším sec
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 17 minutami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 24 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 33 minutami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 34 minutami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 35 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 51 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 58 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 1 hodinou
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů