Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
před 17 hodinami
Dnes zopakováno už po několikáté. Rychlé, jednoduché a výborné.
26. 2. 2023 18:16
Dnes uvařeno a je to delikatesa ... do smetany jsem jen přidala trochu polotučné hořčice. Moc dobré jídlo. Paní Jana nám tu zanechala skvělé recepty ... moc na ni vzpomínám ...
26. 2. 2023 09:22
7. 1. 2023 12:36
Dneska uvařene přesně dle zadání a super , úplně jak si to pamatuji - nevařil jsem naposled
4. 2. 2022 13:42
Veles1379: škoda,že si Váš komentář už Jana nepřečte,určitě by jí to moc potěšilo
4. 2. 2022 07:25
Paní Janička, díky za super recept. Já podle Vás tak rád vařím ???? já podle Vás začínal v 16 letech vařit a vždy dobré. Díky moc a zkusím i tento recept o víkendu ????
2. 12. 2020 16:44
Dobrý den, přidávám fotečku. Jídlo bylo moc dobré. ????
8. 2. 2020 09:07
Petrof: takže opisuji : sůl, jalovec mletý, nové koření mleté, oregano, paprika sladká mletá, pepř mletý, tymián mletý, šalvěj
8. 2. 2020 09:03
Eja57: dík za záskok, já funguji teď na telefonu a špatně se mi tady přihlašuje.
8. 2. 2020 08:03
Petrof: zde - staženo z webu Vitany
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.
8. 2. 2020 07:25
Muzete mi dat vedet, jake ingredience jsou v koreni Divocina,prosim. Bydlim v cizine.
29. 1. 2020 23:43
Petaja: jsem moc ráda, že jste recept vyzkoušela
29. 1. 2020 13:55
Dnes jsem dělala a držela jsem se receptu. Maso jsem opekla zvlášť na pánvi a i s výpekem uvrhla do hrnce se základem. Dělala jsem v tlakovém hrnci ( z časových důvodů). A opravdu moc dobré, příloha rýže a dětičky mají boule za ušima.
Děkuji za super recept
Děkuji za super recept
19. 6. 2018 13:43
rybarka007: Díky za vyzkoušení
19. 6. 2018 13:41
Dobré jídlo,díky za recept. Akorát jsem nepřislazovala a ani nezahuštovala, měla jsem dost zeleniny a bylo dost husté.Dala jsem jedno rajčátko a 2 lžičky protlaku víc rajčatové asi nemusím,takhle úplně stačí.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů