Švej - žužu
Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,28 g |
Tuky | 22,93 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K jídlu se hodí tatarka z kysané smetany, na kterou zde mám recept.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2020 19:51
Ze ....? Tohle nemyslite vazne, ze neee ?????
23. 3. 2017 00:11
Simona Skolakova: Simčo - už jsem ten komentář Vladimíra Vladimíroviče smazala, zřejmě si spletl Toprecepty s kanalizační stokou
22. 3. 2017 22:22
Netušila jsem kam až může člověk klesnoutmůžete mít výtku,ale aby vás rozhodil recept,tak,že budete jako dlaždič to se tady nestávalo.Jsem zhrzená kam to vše až došloA vy se styďte!!!!!!
28. 8. 2012 17:29
Což o to, bude to určitě dobré, ale se šuej to nemá nic společného. Bylo by vhodné to nazvat nějak jinak, je to těžce matoucí.
8. 8. 2010 10:34
To vypadá dobře, hned se mi zbíhají sliny, to musím vyzkoušet
19. 1. 2010 10:38
Superukládám k vyzkoušení a letí 9.bodík
17. 1. 2010 20:47
samouk, necháme to tak jak to je. Líp se to čte Ale děkuju za poučení, aspoň jsem zase o něco chytřejší.
17. 1. 2010 19:50
Kure v marinade muzu na jakykoliv zpusob8
17. 1. 2010 18:09
Magdalenko - teď se červenám a začnu si o sobě moc myslet.Dík.
17. 1. 2010 18:07
Marundo - recept vypadá dobře a také tak bude chutnat.Bezva fotky.
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.
17. 1. 2010 17:49
Petro, i ode mne plusík!!
17. 1. 2010 17:25
Marundo-já dávám jedničku, protože znám a dělámMagdalenka to řekla i za mě.
17. 1. 2010 17:06
Marundičko, receptík je tu určite viackrát s malými obmenami, je značne rozšírený a obľúbený v našich krajoch...
A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".
A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".
17. 1. 2010 16:56
ne není to čínské jídlo. Znám to z dětství, dělávala nám to mamka a strašně nám to vždy chutnalo. Tak se vám chci taky pochlubit a přidat receptík.
17. 1. 2010 16:46
Samouku-jo, občas asi trochu zvedneš mandle, ale tvé poznámky jsou obvykle k věci a mně se líbí.Nic ve zlém, zaregistruj se a já vím, že Tvé recepty se mi určitě budou líbit.Podle poznámek je znát, že už ses hoooodně navařil.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 8 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 49 minutami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 1 hodinou
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 1 hodinou
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 2 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Ochutnejte nejlepší švestkové koláče. Poradíme, jak upéct oblíbený moučník plný sladkého ovoce a lahodné drobenky
Další recepty
Tématické fráze: svej cu zou švej žu žu švej ču žou recept svej-cu-zou švej ču žu kuřecí švej ču žou švejčužou švej-ču žou recept švej-ču-zou recept svej zu zou kuřecí švej-ču-žou žužu šwei ču žou svejzuzu švej-žu žu švej-žu-žou šwei-ču-žou svej-žužu švej-ču-žu švej žu-žu
Suroviny: řízky kuřecí, vejce, pepř, paprika sušená sladká, sůl, cukr krystal, solamyl, cibule
Švej - žužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r84w
23 názorů