Staňte se našimi fanoušky na:

Basilejské perníčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Med a cukr smícháme, ohřejeme a necháme vychladnout. Mandle, citronát a koření promícháme, smísíme s rumem a medem, pak po lžících přidáváme mouku. Kypřící prášek rozpustíme v malém množství vody a nakonec vmícháme do těsta. Těsto vyválíme na vymaštěném plechu a pečeme asi 15 minut na 180°C (horkovzduch 160°C), upečené necháme asi hodinu chladnout. Z moučkového cukru a citronové šťávy připravíme hustou polevu, potáhneme s ní perník a nakrájíme. Každý kousek ozdobíme 1 kandovanou třešní a 4 mandlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!