Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené jehněčí na žampionech

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Z cukru a oleje umícháme v kastrole karamel.Až se zbarví dohněda, přidáme maso nakrájené na větší kousky.Maso mícháme na silném ohni do té doby, než se voda, kterou maso pustilo, zcela vysmaží.Pak přidáme zázvor, sójovou omáčku, žampiony a směs zalijeme horkou vodou nebo vývarem, aby bylo maso zcela ponořeno.Vodu přivedeme k varu a kastrol přikryjeme pokličkou.Dusíme zvolna, doměkka.Během dušení podle, potřeby přiléváme vývar.V závěru dušení dochutíme vegetou a solí. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, omáčku promícháme a ihned podáváme. Hodí se k němu rýže, ale i vařené brambory, knedlíky a pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!