Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový likér

Autor receptu: Martin75 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Zralé lední jahody očistíme, dáme do láhve se širším hrdlem, nasypeme na ně 650 g krystalového cukru, přidáme 5 hřebíčků, kousek celé skořice, nalijeme na ně 1 l čistého lihu, nebo 1 l dobrého koňaku a necháme na slunném místě 6 týdnů. Láhví občas zatřepeme, aby se vše řádně spojilo. Po 6 týdnech tekutinu scedíme přes plátno dobře promáchané a vyždímané ve studené vodě. Nalijeme do láhví, zazátkujeme, zapečetíme a uložíme v chladné místnosti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |21. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
jola |19. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!