Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý jablkový koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 300g polohrubé mouky, 15g droždí, 40g másla, 50g cukru moučky, 150ml mléka, 30g mletého kokosu - NÁPLŇ: 600g jablek, 3 vejce, citronová šťáva, 200ml zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 1 lžíce rumu, vanilková esence, 40g vlašských ořechů Do poloviny teplého mléka rozdrolíme droždí, přidáme lžičku cukru a zahustíme lžící mouky. necháme vykynout. Do mísy dáme zbylou mouku, cukr, změklé máslo, mletý kokos, sůl a zalijeme zbytkem mléka. Přilijeme kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme opět vykynout. Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na placku. Dáme ji na plech s vyšším okrajem a dno těsta propícháme vidličkou. Osminky oloupaných jablek potřeme citronovu šťávou a naskládáme na těsto. Ze zakysané smetany, vajec a cukru vymícháme hladkou zálivku a dochutíme ji rumem a vanilkovou esencí. Jablka na koláči přelijeme zálivkou a posypeme mletými ořechy. Pečeme při 180° dorůžova - dobu pečení si pohlídáme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |15. června 2013
dobrota Odpovědět
Iness |24. února 2013
Pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!