Staňte se našimi fanoušky na:

Líčka na černém pivu

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Hovězí líčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy. Osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na sádle. 2) Cibuli nakrájíme na hrubo a smažíme je na sádle, ze kterého jsme vytáhli líčka. 3) Poté, co cibule zesklovatí, k ní vrátíme maso. Zalijeme pivem tak, aby bylo maso ponořené, přidáme všechno koření a přivedeme k varu. Takto necháme vařit 5 minut, poté teplotu stáhneme, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme asi 3 hodiny. 4) Poté vyndáme líčka, vývar scedíme a vaříme tak dlouho, až má omáčka požadovanou hustotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |7. řijna 2014
Jako příloha by se mi hodila bramborová kaše či pastinákové pyré. Odpovědět
piškot |3. řijna 2014
1+++ Odpovědět
objev |1. řijna 2014
Přidat můžeme i hvězdičku badyánu - dodá omáčce skvělou chuť. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!