Staňte se našimi fanoušky na:

Lilek s grilovaným polooštěpkom

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilky nakrájíme podélně na centimetrové plátky, z obou stran lehce posolíme a naskládáme svisle do většího cedníku. Než se vypotí, připravíme si náplň. Polooštěpky na grilování viz krabička na obrázku 3, obsahuje 4 ks, rozkrojíme podélně na půl a položíme vnější stranou na ohřátou grilovací pánev s vroubky a dobře ugrilujeme. Na nepřilnavou pánev dáme trochu oleje a do rozehřátého nasypeme pórek, mícháme. Když pórek zesklovatí, vložíme na kousky nasekaný stroužek česneku, až se rozvoní, přidáme tavené sýry a necháme je změknout. Zakápneme trochou mléka a sýry rozpustíme. Pomáháme si měchačkou. Přidáme kukuřičku a hrášek a snítky tymiánu. Podle potřeby přikapáváme mléko. Ochutíme pepřem a Aromatem, eventuálně solí. Mezitím se nám lilek vypotil, utřeme jej dobře od soli. Do vymazaného pekáče olivovým olejem položíme lilek, popepříme, okořeníme. Druhou část lilku dáme stranou. Do pekáče dáme náplň, srovnáme povrch, rozmístíme grilovaný oštěpok a nahoru přijde další vrstva lilků. Opět popepříme, okořeníme, pokapeme olivovým olejem, posypeme slunečnicovými semínky a dáme do vyhřáté trouby na 180°C. Po 20ti minutách položíme plátky Goudy do mezer, kde nejsou lilky. Celou plochu zakapeme smetanou a dopečeme. Příloha vařené brambory. Podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!