Staňte se našimi fanoušky na:

Roštěnky s kořeněným máslem

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, pokapeme olejem, posypeme jedním rozetřeným stroužkem česneku a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Máslo rozehřejeme, přidáme rozdrcený česnek a dusíme minutu. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme horkým máslem s česnekem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Pak je obrátíme, opět potřeme máslem s česnekem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysoké teplotě 2 minuty. Do zbylého másla přidáme citrónovou šťávu, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, pepř, sůl a za stálého míchání prohřejeme k varu. Měkké roštěnky přeložíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a podáváme. Vhodná příloha je rýže promíchaná se zeleninou (hráškem, drobně nakrájenými paprikami, vařeným drobně nakrájeným květákem apod )

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!