Staňte se našimi fanoušky na:

Větrníčkové věžičky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrolu vlijeme vodu a mléko, přidáme máslo, sůl, cukr a přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a za stálého míchání přisypeme mouku. Mícháme dokud těsto neprochladne, pak do něj vmícháme jedno vejce po druhém. Těsto je hotové, když se hedvábně leskne, je vláčné a dá se snadno stříkat. Těsto naplníme do zdobícího sáčku s nástavcem a na plech s pečícím papírem nastříkáme kopečky o velikosti vlašského ořechu. Mezi nimi necháme dostatek místa, při pečení těsto zdvojnásobí objem. Plech zasuneme do předehřáté trouby na 220°C (horkovzduch 200°C), dvířka hned zavřeme a pečeme 15-20 minut dozlatova, pak necháme asi hodinu chladnout. Smetanu s moučkovým a vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Větrníčky rozpůlíme, každý naplníme šlehačkou a dáme do chladu. Větrníčky navrstvíme na talíř do věžiček a polijeme čokoládovou polevou, připravenou podle návodu. Větrníčky můžeme plnit i jakýmkoliv krémem, polevu můžeme dát také podle své chuti, nebo je nechat bez polevy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!