Suroviny
- máslo 300 g
- moučkový cukr 225 g
- vejce 240 g
- žloutek 40 g
- mandlová mouka 450 g
- kakao (holandského typu) 50 g
- bílek 60 g
- cukr 75 g
- tmavá čokoláda (70%) 150 g
- mandlové plátky
Postup přípravy
- V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce a žloutky. Nakonec přisypte mandlovou mouku promíchanou s kakaem a nastrouhanou čokoládu.
- Zvlášť vyšlehejte vaječné bílky s cukrem. Obě hmoty pak opatrně spojte.
- Formu vymažte máslem a celou ji vysypte mandlovými plátky. Těsto nalijte dovnitř a pečte na 160 °C zhruba 45 minut.
Torta Caprese – italský čokoládový dort s mandlemi a bez mouky 2 Zdroj: FTV Prima