Těsto
- baby špenát (čerstvý ) 300 g
- citronová šťáva z 1 citronu
- voda 50 ml
- máslo (pokojové teploty) 250 g
- cukr krupice 250 g
- vejce 6 ks
- polohrubá mouka 450 g
- prášek do pečiva 1 ks
- sůl špetka
Krém
- mascarpone 500 g
- cukr (podle chuti)
- jahody (čerstvé )
- bonbony (např. Haribo Flower Power)
Postup přípravy
- Špenát spolu s citronovou šťávou a vodou rozmixujte najemno.
- Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
- Máslo vyšlehejte s cukrem. Když je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.
- Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.
- Vše (rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem, mouku) opatrně promíchejte.
- Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny. Z těsta připravíte zhruba 24–32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.
- Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou upečené, zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.
- Všechny cupcakes nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.
- Krém připravíte jednoduše vyšleháním mascarpone s cukrem. Není nutné příliš sladit. K mechovým korpusům se více hodí jemně sladký krém.
- Nakonec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.
Zelené mechové cupcakes 2 Zdroj: Haribo