Banánovo-čokoládová granola s ořechy a lyofilizovaným ovocem

Moje hodnocení
7x

Granola je skvělá k snídani i svačině. A vůbec nejlepší je domácí! Zkuste tuto pestrou variantu od Mamachef, která je plná vloček, ovoce, ořechů i čokolády. Zkrátka kombinace, které jen tak neodoláte.

1 porce
60 minut

Suroviny

Na dochucení

Postup přípravy

  1. Ve velké míse společně promíchejte vločky, oříšky, kokos a špetku skořice i sůl.
  2. Dále společně rozmixujte banány, kakao, tuk a sladidlo se šťávou z pomeranče.
  3. Dokonale hladkou tekutou směs nalijte do mísy s vločkami a ořechy a důkladně promíchejte.
  4. Granolu rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 155 °C asi 30 minut.
  5. Během pečení směs několikrát promíchejte, aby se opekla dokřupava ze všech stran.
  6. Křupavou granolu nechte zcela vychladnout a poté přimíchejte nasekanou hořkou čokoládu a mrazem sušené maliny.
  7. Granolu uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhla a zůstala křupavá.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mamachef

Mamachef Mamachef

Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat. Pod vedením známé food blogerky a bývalé účastnice prestižní soutěže MasterChef připravíte drobné předkrmy, lahodné polévky, vydatné hlavní chody i hříšně dobré dezerty. Osvojte si působivé recepty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i objektiv každého fotoaparátu.

Více na www.mamachef.cz


Přečtěte si také

Recepty