Suroviny
- polotučný tvaroh 1 kg
- cukr 100–150 g (nebo 2 hodně zralé banány)
- cukrářské piškoty (dlouhé ) 200 g
- piškoty (kulaté dětské ) 100 g
- ovoce (podle chuti (jahody, maliny, ananas)) 200 g
- bonbony (Haribo Tropifrutti)
Postup přípravy
- Tvaroh dejte do mísy robota a přidejte cukr. Nejdříve jen 100 g a vyzkoušejte, jak vám vyhovuje chuť krému.
- Můžete přidat i více cukru, ale v kombinaci s ovocem to většinou není nutné. Krém je možné osladit třeba i medem nebo dvěma hodně zralými rozšlehanými banány.
- Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte krém.
- Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru maximálně 18–19 cm. Kdo má formu větší, musí přidat ještě 500 g tvarohu.
- Dno formy vyložte kolečkem vystřiženým z pečicího papíru, aby se vám pak s dortem lépe manipulovalo. Formu zavřete a na dno s pečicím papírem vyskládejte kulaté piškoty.
- Okolo formy vyskládejte dlouhé cukrářské piškoty tak, aby pocukrovaná strana byla z vnější části dortu.
- Piškoty skládejte postupně a vždy je zajistěte lžící krému, aby nepadaly. Skládejte jeden vedle druhého.
- Až bude celý obvod dortu obložený piškoty, přidejte do formy ještě trochu krému a uhlaďte první vrstvu. Na tu naskládejte vrstvu ovoce nakrájeného na plátky.
- A takto postupujte dál. Na vrstvu ovoce přijde krém, poté další vrstva kulatých dětských piškotů, zase vrstva krému, vrstva ovoce, vrstva krému a úplně nahoru vrstva piškotů.
- Nevrstvěte až k hornímu kraji piškotů, nezapomeňte, že ještě přijde vrstva Haribo. Dort zakončený vrstvou piškotů dejte vychladit přes noc do lednice.
- Před podáváním sundejte okraj dortové formy a dort přesuňte na podnos. Okolo dortu pevně uvažte širší mašli.
- Je to ozdoba, která ale zároveň drží dort pěkně pohromadě. Těsně před podáváním na vršek dortu nasypte bonbony Haribo Tropifrutti. Pěkně je tam upravte a servírujte.
Nepečený tvarohový dort na oslavu konce prázdnin 2 Zdroj: archiv Haribo