Suroviny
- loupané mandle (nebo mandlová mouka) 225 g
- moučkový cukr 225 g
- bílek 50 g (ze 2 malých vajec)
Postup přípravy
- Mandle vložte do food procesoru nebo mixéru na smoothie a umelte najemno. Čím bude směs jemnější, tím lépe, ale čím déle budete mandle mixovat, tím více se budou zahřívat a pouštět tuk, čímž vznikne spíš máslo nebo mouka. Mixujte proto spíše několika pulzy než dlouhým souvislým mělněním.
- Moučkový cukr prosejte do misky, přidejte mandle a promíchejte. Přilijte bílky a ručně hněťte tak dlouho, až vznikne kompaktní, lehce lepivá hmota. Pokud lepí moc, přisypte ještě trochu cukru.
- Vypracovaný marcipán vyválejte do silnějšího válečku a zabalte do potravinářské fólie. Uložte do lednice a postupně ochutnávejte.
Prověřený recept na pravý domácí marcipán ze 3 ingrediencí Zdroj: Neplecha na plechu