Suroviny
- špagety (Adriana) 400 g
- losos (čerstvý) 800 g (4 filety po 200 g)
- slunečnicový olej 50 g
- hlíva ústřičná (nakrájená na plátky) 150 g
- žampiony (nakrájené na plátky) 150 g
- česnek (nakrájený na plátky) 2 stroužky
- zázvor (čerstvý, nakrájený na nudličky) 20 g
- baby špenát 100 g
- Kikkoman Teriyaki 250 ml
- jarní cibulka 1 svazek
- sezamová semínka (opražená ) 100 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Filety lososa ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte je z obou stran (ale nepřepečte) a dejte stranou.
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
- Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte je dohněda. Přidejte česnek, zázvor a krátce orestujte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte.
- Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.
Spaghetti s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou 2 Zdroj: Adriana