Nejdřív si připravíme náplně. Samozřejmě můžete použít jen jednu.
Náplň 1:
Kuřecí maso necháme ve vodě podusit a mezitím si nakrájíme na velice jemno cibuli a petrželku. Maso se nám dovařilo, a tak ho můžeme také nakrájet na jemno. Vše smícháme a přidáme víno, škrobovou moučku, pepř, sůl a důkladně promícháme. Těsto mírně povaříme (nesmí téct, takže musí být husté, trochu lepkavé)
Náplň 2:
Máslo trochu zahřejeme a smícháme se sezamovým práškem, cukrem a vínem. Z této směsi se vytvoří malé kuličky asi o 10g jeden.
Těstíčko:
Z půl hrnku mouky a vody uhněteme a vyválíme těsto (můžeme těsto rozdělit a do některého dát potravinářské barvivo), které dáme uvařit do vařící vody. Po vychladnutí se přidá zbytek mouky a vody a těsto opět hněteme až do hladka. Uděláme kuličky asi o 10g a plníme buď 1. nebo 2. náplní.
Taštičky jiao-zi podáváme se sojovou omáčkou a nejlépe jíme čínskými hůlkami