Rozhodně doporučuji péci tyto pracny alespoň ze dvou dávek, jsou totiž vynikající ihned po upečení a rychle mizí.
Hodnocení
4.2
/ 5 (125x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
těsto
1 ks
vejce
0.5 hrnku
cukr moučka
4 ks
tatranka
2 hrnky
hladká mouka
250 g
tuk 100 %
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
podle potřeby
tuk na vymazání
Postup přípravy
Tatranky nastrouháme, přimícháme prosátou mouku a prosátý cukr a vejce. Poté přidáme změklý tuk a důkladně vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na kousíčky, které vtlačíme do lehce vymazaných formiček.
Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě teplé pracny vyklopíme a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Tatrankové pracny můžeme podávat ihned po upečení.