Netradiční houbová specialita. Recept na tepelnou úpravu hlívy ústřičné a přípravu delikátního dresinku.
směs | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
1 snítka | tymián |
1 ks | mrkev |
hlíva ústřičná | |
1 ks | šalotka |
1 ks | bobkový list |
1 ks | řapíkatý celer |
podle chuti | |
sůl | |
bazalka | |
oregano | |
mletý černý pepř | |
dresink | |
1 špetka | sůl |
olivový olej | |
citronová šťáva | |
1 špetka | mletý černý pepř |
balzamikový olej | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Necháme rozehřát pánvičku, pak přilijeme olivový olej a vložíme houby nakrájené na plátky. Osolíme a opepříme, necháme restovat a chvílemi promícháme. Potom přidáme tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Bazalku a oregano nakrájíme nahrubo a přidáme ke směsi. Chvíli necháme podusit a mezitím si připravíme dresink: v misce smícháme olivový olej, balsamico, citronovou šťávu, sůl a pepř. Houby pokapeme dresinkem, nandáme na talíř, ozdobíme bobkovým listem a polijeme zbytkem dresinku. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem
Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena