Česnek nakrájíme na slabé plátky. Cibulku a anglickou slaninu nadrobno. Na velké pánvičce necháme roztát máslo a osmažíme vše dokřupava, ne dozlatova, a to cibulku ani česnek.
Mezitím necháme vařit vodu se solí a kapkou olivového oleje. Až se voda začne vařit, přidáme těstoviny (nejlépe tagliattele nebo špagety), které vaříme podle návodu al dente!
Nastrouháme parmezán, rozmícháme v misce dvě vajíčka, osolíme, opepříme a přisypeme sýr.
Až se uvaří těstoviny, scedíme, ale neproplachujeme! Voda, ve které se těstoviny vařily, nám dodá hedvábnost. Vrátíme těstoviny buď do hrnce nebo smícháme se směsí na pánvičce. Přidáme vejce (se sýrem) a pomalu zvedáme, aby se vajíčko hezky uchytilo na každé těstovině. Abychom předešli srážení vejce, můžeme zakápnout lehce olivovým olejem.
Těstoviny alá carbonara dozdobíme dle chuti další porcí parmezánu a petrželky.