Cibuli, česnek a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso a uzeninu nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme. Libovolné těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku.
Do kastrolu dáme vypečené sádlo z vepřové pečínky a na něm osmažíme cibulku s česnekem. Když cibule zesklovatí, přidáme maso, uzeninu, papriku a mraženou zeleninu podle vlastního výběru. Krátce orestujeme a přidáme šťávu z pečínky, kečup a provensálské koření. Vše necháme chvilku prohřívat.
Uvařené těstoviny promícháme s masovou směsí, dochutíme solí, pepřem, provensálským kořením a přendáme do pekáčku. Těstoviny s vepřovým masem a zeleninou posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme asi 30 minut.
Zapečené těstoviny s vepřovým masem a zeleninou ihned podáváme.