Ve velké misce ručně smícháme všechny ingredience na masové kuličky - mleté libové krůtí maso, cuketu (okrájíme slupku, nastrouháme a šťávu vymačkáme), rybí omáčku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, pastu z červeného kari, kokosové mléko light a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky. Pomocí lžičky vytvoříme ze směsi asi 28 kuliček a odložíme je na talíř.
V další misce smícháme všechny ingredience na přípravu omáčky - kokosové mléko light, rajčatový protlak, pastu z červeného kari, rybí omáčku a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky.
Sprejem naneseme na pánev slabou vrstvu oleje a necháme ji ohřát na vysokou teplotu. Potom na pánev vložíme masové kuličky a restujeme 2 - 3 minut ze všech stran. Přidáme do pánve omáčku, oheň ztlumíme na střední teplotu a vaříme ještě 15 minut bez pokličky.
Thajské masové kuličky z krůtího masa servírujeme s rýží nebo nudlemi.