Jako první si připravíme chléb, můžeme nazývat placky, to je jedno. Smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, mléko, vodu a zpracujeme do těsta. Pokud těsto lepí, přidáme mouku. Když máme těsto zpracované, přidáme olej a pořádně ho zapracujeme do těsta.
Těsto rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme placky a pečeme na pánvi nasucho z obou stran. Hotové placky potřeme máslem a nakrájíme na čtvrtiny či šestiny.
Omáčku budeme dělat hodně zjednodušenou oproti restauraci, ale základ tam je a chutná skvěle. Pouze dáme vařit do kastrůlku drcená rajčata, nebo nějaké rajčatové pyré z konzervy a smícháme se smetanou. Dále přihodíme kurkumu, sůl, kari, kmín a můžeme hodit kousek bobkového listu a to je celé.
Omáčku máme hotovou a do další mističky si dáme malý bílý jogurt a smícháme s trochou smetany, aby nebyl tak tuhý, ale spíše řidší jako třeba omáčka.
Tikka masala podáváme s chlebem Roti. Pak už jen bereme placky do ruky, namáčíme nejprve do omáčky a hned na to do jogurtu a jíme.