250 g | jahody | |
těsto | ||
---|---|---|
špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
3 lžíce | strouhanka | |
4 lžíce | hrubá mouka | |
250 g | měkký tvaroh | |
na ozdobu | ||
šlehačka | ||
omáčka | ||
150 g | jahody | |
4 lžíce | cukr moučka |
1. Do tvarohu vpracujeme mouku, strouhanku, jedno rozšlehané vejce, jemně osolíme a chvilku necháme stát.
2. Z těsta tvoříme placičky, do kterých balíme omyté a osušené jahody.
3. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme 5 až 8 minut. Že jsou hotové poznáte, když vyplavou nahoru.
4. Než se knedlíky uvaří, rozmixujeme jahody s moučkovým cukrem na hladkou kaši.
5. Knedlíky podáváme polévané jahodovou zálivkou a ozdobené šlehačkou.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena