Recept na slaný koláč z tvarohového těsta s náplní z červené cibule, sýru a smetany. Pokrm můžeme servírovat teplý s listovým salátem třeba k večeři. Chutná ale i zastudena třeba k pivu nebo vínu.
těsto | |
---|---|
4 lžíce | olej |
1 ks | vejce |
4 lžíce | mléko |
250 g | hladká mouka |
125 g | měkký tvaroh |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
podle potřeby | |
olej | |
tuk na vymazání | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
náplň | |
2 ks | vejce |
1 kelímek | zakysaná smetana |
100 g | tvrdý sýr |
700 g | červená cibule |
Připravíme si těsto. Mouku prosejeme, osolíme, promícháme s kypřícím práškem do pečiva a spolu s tvarohem, mlékem, olejem a vejcem vypracujeme těsto. Tvarohové těsto necháme asi 30 minut odležet v chladu. Mezitím si připravíme náplň. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na oleji krátce zesklovatíme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a promícháme s vejci rozšlehanými v zakysané smetaně. Tvarohové těsto upravíme do plátu, kterým vyložíme dno a okraje vymazané koláčové formy. Na těsto navršíme vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme smetanovou směsí se sýrem. Tvarohový slaný koláč pečeme v předehřáté troubě asi při 160 °C dorůžova. Tvarohový koláč s cibulovo-sýrovou náplní podáváme teplý. Chutná ale i za studena jako chuťovka k pivu nebo vínu.
Recept na slaný cibulový koláč krok za krokem
Recept na slaný koláč skvělé chuti. Těsto si připravíme domácí a s vůní tymiánu. Podle fotonávodu jej jistě zvládnete!
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena