V horkém létě osvěží tradiční řecký okurkový salát s jogurtem, zvlášť když bude vychlazený.
Hodnocení
3.6
/ 5 (61x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 ks
okurka salátová
zálivka
2 stroužky
česnek
1 lžíce
olivový olej
1 kelímek
bílý jogurt
1-2 lžičky
čerstvý kopr
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
Postup přípravy
Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Okurku lehce osolíme, promícháme a necháme ji 10 minut stát. Poté slijeme uvolněnou tekutinu.
Do okurky důkladně vmícháme hustší smetanový jogurt, část můžeme nahradit smetanou. Následně vmícháme lžíci olivového oleje. Vše dochutíme oloupaným a prolisovaným česnekem, nasekaným koprem, pepřem a případně ještě solí.
K salátu tzatziki se výborně hodí čerstvé křupavé bagety.