těsto | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
100 ml | mléko | |
1 ks | banán | |
70 g | ovesné vločky | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
30 g | protein | |
na potření | ||
marmeláda | ||
med | ||
náplň | ||
1 ks | banán | |
na ozdobu | ||
1 kelímek | zakysaná smetana |
Do mixéru vložíme ovesné vločky, prášek do pečiva, protein s příchutí (například vanilkovou), mléko, vejce a rozmixujeme. Zde záleží, jaký máme stolní mixér, nebo co konkrétně používáme. V podstatě největší překážka byla udělat z celých ovesných vloček téměř konzistenci mouky. Směs pak dáme smažit na rozehřátou pánev. Jakmile skončíme, tak potřeme vafle medem nebo marmeládou, prokládáme nasekaným banánem, nahoru dáme zakysanou smetanu a zbytek banánu. Vafle z ovesných vloček s banánem podáváme jako výborný sladký dezert ke svačině. Z výše uvedeného se mi podařilo udělat cca 10 malých placiček, takže tak 3 - 4 porce.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
Autor:Radek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena