Jednoduchá večeře z veky obalované ve vajíčku. Rychlý recept doplněný sýrem a kečupem.
Hodnocení
3.3
/ 5 (7x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
150-200 g
ementál
1 ks
veka
podle potřeby
olej
na obalení
sůl
5 ks
vejce
1 lžíce
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
na potření
kečup
Postup přípravy
Veku nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme spolu se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Sýr najemno nastrouháme.
Jednotlivé plátky veky obalujeme v ochuceném vajíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Ještě teplé vajíčkové veky pomažeme kečupem a hustě posypeme strouhaným ementálem nebo jiným podobným sýrem.
Vajíčková veka se sýrem je skvělou chuťovkou, po které se jen zapráší.