Recept na dobrou klasickou nádivku, kterou připravíme v moderním stylu muffin. Podáváme jako chuťovku s čerstvou zeleninou a dipy.
5 ks | vejce |
8 ks | rohlík |
0.5 ks | uzené kuře |
1 hrst | čerstvá petrželka |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | smetana na vaření |
100 g | krůtí šunka |
1 hrst | čerstvá pažitka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
muškátový oříšek | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
sádlo |
Uzené kuře obereme, maso jemně usekáme a šunku nakrájíme nadrobno. Takto připravené suroviny opečeme na malém množství sádla a necháme vychladnout.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce. Jakmile se všechna tekutina vsákne, ochutíme směs solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme vychladlé maso, bylinky, kypřící prášek a vše řádně propracujeme.
Muffinovou formu vymažeme sádlem, naplníme nádivkou a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.
Velikonoční nádivkové muffiny podáváme jako chuťovku s čerstvou zeleninou. Výborně chutnají s čerstvými řapíky celeru a nejrůznějšími dipy. Zajímavý recept nejen na Velikonoce.
Vsaďte na klasiku: Velikonoční nádivka s kopřivami krok za krokem
Je nejvyšší čas začít se připravovat na Velikonoce a poohlédnout se po receptech na tradiční velikonoční pochoutky. Začneme velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena