Vepřovou panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a podle velikosti kusu panenku překrojíme na polovinu. Ze širší strany zavedeme plochý nůž s úzkou čepelí do hloubky tak, abychom neporušili a nepřeřezali svalovinu na okrajích panenky. Nůž vybereme a otvor na tupo rozšíříme vsunutým prstem nebo dřevěnou vařečkou, čímž vytvoříme kapsu na plnění. Připravenou panenku zatím odložíme do chladu.
Sušené mango namočíme do vína s vodou v poměru 1:1 tak, aby mango bylo ponořené v tekutině, ve které ho ponecháme aspoň 3 hodiny. Během toho času se mango zbaví přebytečné sladkosti, nabere tekutinu a krásně zvětší svůj objem.
Zatím brambory očistíme a pokrájíme na polovinu. Čerstvou omytou petrželovou nať posekáme nadrobno. Očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostky, očištěný česnek pokrájíme na kolečka a feferonku pokrájíme na jemno. Čerstvý zázvor oloupeme ostrou lžičkou, pokrájíme na tenká kolečka a na tenké pásky. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu. Vlašské ořechy posekáme nahrubo.
Mango scedíme z tekutiny, kterou zachytíme - asi 200 ml. Menší část manga pokrájíme na malé kostky, smícháme s vlašskými ořechy a máme hotovou náplň. Ostatní mango pokrájíme na přiměřeně velké kusy. Připravenou mangovo-ořechovou náplní naplníme vytvořené kapsy ve vepřové panence a otvor uzavřeme tenkými masovými jehlicemi. Naplněné panenky vydatně osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem ze všech stran.
Na pánvi s odnímatelnou ručkou prudce opečeme naplněné panenky z každé strany na 1 lžíci rozehřátého ghee, stačí jen asi 2 - 3 minuty, dokud se opečou na povrchu do hnědé barvy. Nepřikryté opečené panenky v pánvi vložíme do trouby předem vyhřáté na 160 °C a necháme péct 5 - 7 minut. Kdo má rád propečenější panenku, peče asi 10 - 12 minut, ne však déle než 15 minut, aby se maso zbytečně nevysušilo a zůstalo pěkně šťavnaté. Vypneme zdroj tepla a panenky ponecháme v troubě, dokud nepřipravíme mangové chutney.
V pánvi rozehřejeme 1 lžíci ghee, orestujeme cibuli do sklovita i s feferonkou, přihodíme plátky česneku a necháme pěkně rozvonět. Přidáme zázvor a mango, krátce opečeme, zalijeme zachycenou vodou s vínem a osolíme. Přivedeme do varu, necháme za promíchávání vařečkou probublávat do odpaření téměř veškeré tekutiny, potom vypneme plamen a na závěr dochutíme citronovou šťávou tak, abychom dosáhli příjemnou pikantní slano-sladko-kyselou chuť mangového chutney.
Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě, scedíme a přelijeme 1 lžící čerstvého másla a promícháme s čerstvě posekanou petrželovou natí. Z panenky odstraníme kovové masové jehlice, necháme asi 20 minut odpočinout a pokrájíme na porce.
Vepřovou panenku plněnou mangem a ořechy servírujeme na mangovém chutney s petrželovými máslovými bramborami.