1 lžička | solamyl | |
4-6 plátků | vepřové maso | |
marináda | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
3 lžíce | olej | |
5 lžic | kečup | |
mletý černý pepř | ||
1 balíček | koření Gyros | |
podle chuti | ||
sůl | ||
na ozdobu | ||
zelenina | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s kořením Gyros, pepřem, olejem a kečupem. Vepřové plátky nakrájíme na dlouhé nudličky, promícháme se lžičkou solamylu a naložíme do marinády. Necháme alespoň 1 hodinu uležet, nejlépe ale přes noc. Maso je pak křehčí a pikantnější.
Naložené a uleželé maso zprudka smažíme na rozpáleném oleji. Smažíme téměř do křupava, ale ne do vysušení masa. Vepřové nudličky podle chuti ještě osolíme.
Vepřové nudličky Gyros podáváme s hranolky nebo s rýží a zeleninovou oblohou. Doplnit můžeme tatarskou omáčkou.
Samotná příprava trvá jen několik minut, musíme ale počítat s dobou marinování masa.
Rychlé jídlo z jedné pánve: Čína v 8 variacích
Rychlé a vděčné jídlo pro celou rodinu bez zbytečného nádobí a času stráveného u sporáku. Čína jako oblíbený pokrm, na který existuje nespočet receptů z vepřového, kuřecího i hovězího masa, lze však připravit i vegetariánskou verzi. Na přípravu nám postačí hluboká pánev.
Druhy kebabu: Döner a gyrosem zdaleka nekončí
Máte rádi kebab, ale nic moc o téhle pochoutce nevíte? Pak čtěte dál. Máme pro vás pár zajímavých informací, co je vlastně kebab, odkud pochází a na jaké druhy kebabu můžete narazit. On totiž není kebab jako kebab.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena