Vepřové maso nakrájíme na kostky, silně opepříme, okmínujeme a přiměřeně osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.
Cibuli orestujeme na vepřovém sádle dozlatova a poté přidáme vepřové kostky, které zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme hořčici, třený česnek, zakápneme pivem, promícháme a dusíme na mírném ohni za občasného míchání a podlévání vývarem.
Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nasekáme je nadrobno, stejně jako sterilované okurky. Uzeninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi.
Po 40 minutách zalijeme maso vývarem, přidáme vejce, okurky, uzeninu a okořeníme majoránkou. Okurkovou omáčku zahustíme jíškou, přivedeme k varu a důkladně provaříme cca 10 minut. Pokud je potřeba, dosolíme a dokořeníme.
Vepřové kostky v okurkové omáčce podáváme s rýží, knedlíky, ale jako příloha se hodí i těstoviny či brambory.