Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kysané zelí necháme okapat a podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Syrovou velkou bramboru oloupeme a jemně nastrouháme.
Na sádle krátce osmahneme slaninu a vmícháme nakrájenou cibuli s česnekem. Vše opečeme dorůžova a poté vmícháme kousky masa, které osolíme, opepříme a necháme za stálého míchání "zatáhnout". Jakmile maso změní barvu a pustí šťávu, přilijeme malé množství vývaru nebo vody a při nižší teplotě dusíme do poloměkka.
K poloměkkému masu přidáme kysané zelí, bobkový list a kmín, opět podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme ještě asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec maso se zelím za stálého míchání zahustíme nastrouhaným bramborem, krátce povaříme a pokrm podle potřeby dosolíme a případně přisladíme cukrem.
Vepřové kostky s kysaným zelím rozdělíme na porce a podáváme s bramborovým nebo chlupatým knedlíkem.