Recept na chutně připravené kotletky s jedlými kaštany.
1 stroužek | česnek |
40 g | máslo |
1 lžička | majoránka |
1 větvička | tymián |
1 větvička | rozmarýn |
2 ks | bobkový list |
6 lžic | olivový olej |
6 porcí | vepřová kotleta |
500 g | jedlé kaštany |
1 dl | smetana na vaření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Bobkový list, tymián, majoránku, rozmarýn a sekaný česnek smícháme se 4 lžičkami olivového oleje. Marinádou potřeme umyté a naklepané kotlety. Necháme je stát na 30 minut. Nařízneme umyté kaštany a dáme je vařit 40 minut, až změknou. Uvařené kaštany oloupeme a ručním mixérem je rozmixujeme v hustší krém. Kaštanový krém dáme do kastrůlku. Přidáme máslo, smetanu a ochutíme solí a pepřem. Kaštanovou omáčku zvolna a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Kotlety osmahneme na zbytku oleji s obou stran, přibližné 5 - 10 minut z každé strany. Podle chuti je ještě osolíme a opepříme. Vepřové kotlety přelijeme kaštanovou omáčkou a ihned podáváme. Kotlety jsou výborné s brambory.
Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech
Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor null
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena