V hrnci s troškou olivového oleje orestujeme očištěnou a nasekanou šalotku s česnekem. Do základu přidáme rajský protlak, šafrán, bobkový list, nové koření a pepř. Promícháme a zalijeme suchým vínem a vývarem. Základ polévky provaříme, aby se odpařil alkohol.
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu vložíme do polévky a vaříme, až je téměř měkká. Mořské plody nakrájíme a po částech vložíme do vývaru. Nejprve ryby s tužším masem. Po chvilce vaření přidáme zbytek ryb. Polévku vaříme, dokud mořské plody nezměknou. Z polévky vyjmeme bobkový list a dochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem.
Výbornou polévku s mořskými plody podáváme teplou jako první chod. Zeleninu do polévky použijeme mrkev, řapíkový celer, petržel i fenykl.