4 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
1 lžíce | rum | |
1-2 lžíce | kakao | |
100 g | med | |
250 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
650 g | hladká mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku | |
na potření | ||
---|---|---|
vejce |
Smícháme sypké suroviny, přidáme všechno ostatní a vypracujeme těsto. Necháme 1 den v chladu odpočinout. Vyválíme na cca 5 mm silnou placku a z perníkového těsta vykrajujeme libovolné tvary. Velikonoční perníčky upečeme ve vyhřáté troubě a ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem. Na rovné ploše necháme perníčky vychladnout. Zdobíme bílkovou nebo čokoládovou polevou, můžeme použít i mandle.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!
Velikonoce nemusí být vůbec nudné! Překvapte letos velikonočními sušenkami. Jsou velmi jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept líbit.
Autor:Háňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena