Jemné kuřecí masíčko provoněné zázvorem a česnekem, obalené v trojobalu.
Hodnocení
3.0
/ 5 (869x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
3x
Ingredience
olej na smažení
4 ks
kuřecí řízky
podle chuti
2 stroužky
česnek
sůl
mletý zázvor
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
trojobal
1 ks
vejce
strouhanka
4 lžíce
mléko
mouka
Postup přípravy
Kuřecí řízky lehce naklepeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Kuřecí řízky po obou stranách potřeme česnekem utřeným se solí, okořeníme paprikou, pepřem a zázvorem a dáme na hodinu i více do chladu odležet.
Uleželé řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance a na rozpáleném tuku dozlatova osmažíme.
Východočeské kuřecí řízky podáváme s čerstvou zeleninou a brambory v jakékoliv podobě.