Tato polévka se výtečně hodí pro slavnostní příležitost a všechny strávníky s ní mile překvapíte.
Hodnocení
3.5
/ 5 (167x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
4x
Ingredience
sůl
40 g
máslo
2 ks
žloutek
3 dl
mléko
200 g
žampióny
1 kostka
Masox
50 g
hladká mouka
1 lžička
citronová šťáva
mletý černý pepř
1 l
voda dle potřeby
Postup přípravy
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme dílem vody, rozšleháme a asi 15 minut povaříme.
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a povaříme ve zbylé vodě ochucené citrónovou šťávou. Přilejeme je do polévkového základu společně s mlékem, přidáme masox, pepř, osolíme a necháme přejít varem.
Polévku sundáme z vařiče, vmícháme žloutky rozkvedlané ve dvou lžících mléka a podáváme.