Jednoduchý recept na přípravu žampionových placek s příchutí sýru a česneku. Rychlá chuťovka k pivu a vínu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (37x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
2 ks
vejce
1 lžička
solamyl
100 g
eidam
250 g
žampiony
2 lžíce
hladká mouka
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Žampiony očistíme, nakrájíme na jemné nudličky a podusíme na másle. Sýr nastrouháme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.
V míse rozšleháme vejce, vmícháme sýr, žampiony a česnek. Přidáme mouku a solamyl. Podle chuti opepříme a přisolíme.
Z těsta na rozpáleném oleji tvoříme placky, které opékáme z obou stran do zrůžovění.
Žampionové placky obložíme zeleninou a podáváme teplé. Chutnají stejně dobře i studené.