sůl | ||
1 ks | cibule | |
1 list | bobkový list | |
2 ks | grapefruit | |
4 lžíce | olivový olej | |
125 ml | červené víno | |
1 lžíce | paprika sladká | |
mletý pepř | ||
125 ml | masový vývar | |
1.2 kg | zaječí kýta | |
8 ks | černý pepř | |
1 lžička | drcený tymián |
Zaječí kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Maso odblaníme, vykostíme a rozkrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, následně ho osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a osmahneme spolu s masem. Přidáme koření: bobkový list, celý pepř a tymián. Zalijeme červeným vínem (je dobré nějaké aromatické) a vývarem, důkladně promícháme a přiklopené pokličkou dusíme asi 40 minut.
Nakonec oloupeme také grapefruity, nakrájíme jejich dužninu a přidáme ji do ragú. Po zavaření a odstavení z ohně lze ragů ještě dozdobit grapefruitovou kůrou.
Jako příloha k zaječímu ragů je vhodná dušená zelenina, například mrkev a bílá ředkev nebo mangold. K pití doporučujeme suché červené víno.
Foto: www.profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena