1 stroužek | česnek | |
1 hrst | strouhanka | |
350 ml | mléko | |
1 ks | cuketa | |
2 ks | velká vejce | |
200 g | plísňový sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Plech (pekáček) vytřeme oloupaným česnekem. Oloupanou cuketu a sýr nastrouháme a smícháme. Přilijeme mléko, vajíčka, sůl, pepř a strouhanku. Směs promícháme, vlijeme na plech a upečeme dorůžova. Zapékanou cuketu lze jíst samotně. Pokrm podáváme i s brambory a hlávkovým salátem.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích nebo v tom, že neumí ocenit její jemnost a také ji neumí správně udělat a vždy jim vznikne "bláto", jak tomu říkají. Řekněme si tedy o cuketách něco bližšího.
Autor:JD
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena