Macaroni (krátké trubičky) uvaříme v osolené vodě s olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a omastíme 25 g (2 lžícemi) másla, hrnec přikryjeme pokličkou a těstoviny udržujeme teplé.
Ve vysoké pánvi opékáme na zbývajícím másle 3-4 minuty plátky fenyklu, potom vmícháme nakrájené žampiony a opékáme je 2 minuty. Přidáme krevety, prohřejeme je a pánev odstavíme.
Do bešamelové omáčky zamícháme těstoviny, kajenský pepř a směs s krevetami. Vzniklou hmotu upravíme do zapékací misky vymazané máslem, posypeme parmazánem a obložíme rozpůlenými plátky rajčat. Rajčata potřeme olivovým olejem a posypeme oreganem (dobromyslí).
Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 25 minut dozlatova a ihned podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART