Listové těsto rozválíme na hrubý plát (až 1 - 1,5 cm vysoký) a pomocí rádýlka nakrájíme větší proužky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme hrubou solí, mákem nebo různými semínky.
Zapečenky vložíme do silně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme dip. Hustou krémovitou smetanu promícháme s pálivou francouzskou hořčicí, podle chuti osolíme a přidáme tymián. Koření či bylinky lze podle chuti měnit. S oblibou přidávám i kořenící směs na pizzu. Hořčicový dip necháme vychladit.
Zapečenky podáváme s hořčicovým dipem jako chuťovku. Upečené pečivo jednoduše do dipu namáčíme a ukusujeme. Každému připravíme vlastní mističku s hořčicovým dipem.